top of page

BIO

Daniel-photo-8.jpg

BIOGRAFIE DANIEL DOORNKAMP

Op zevenjarige leeftijd bezocht Daniel Doornkamp voor het eerst in zijn leven het bekende Circus Herman Renz. Hij raakte gefascineerd door het circus en was er met name onder de indruk van de jongleurs. Zijn toekomstige beroepskeuze werd zo op jonge leeftijd gemaakt.

 

Daniel wilde jongleur worden en besloot dit doel zonder een circusopleiding te behalen. Op alle beschikbare momenten trainde hij zijn jongleertechnieken. Tijd, geduld en focus maakten van hem in een razend tempo een talentvolle artiest.

 

Eerste optreden in het circus

Bij het Nederlandse Circus Fantasia tekende Doorkamp op zijn vijftiende een eerste contract. Een eerste lange reeks optredens en daarnaast een goede leerschool. Daniel: “bij Circus Fantasia heb ik voor het eerst geleerd wat optreden voor een publiek betekent en waar je rekening mee moet houden. Een belangrijk periode voor mij als jonge artiest om zelfverzekerd mijn beroep uit te voeren”.

 

Festival Circolo en Circus Got Talent
In 2016 werd Daniel gevraagd voor het precieuze Festival Circolo. Dit festival wordt eens in de twee jaar georganiseerd in Tilburg. Circolo toont het publiek op toonaangevende, tegendraadse en toegankelijke manier het circus van de toekomst. Daniel kreeg de mogelijkheid om hier voor duizenden bezoekers zijn jongleerkunsten te tonen!

 

Tijdens zijn optredens toonde Doornkamp al geruime tijd prestaties van hoog niveau. Echter volgde zijn eerste erkenning in de vorm van een prijs in 2017. Bij zijn deelname aan Circus Got Talent ging de fanatieke jongleur er met de eerste prijs vandoor.

Nieuwe act

Om nóg diverser inzetbaar te zijn en om op artistiek vlak verder te ontwikkelen, werkte Daniel in 2019 aan een nieuwe versie van zijn act. In de creatieperiode schakelde hij de hulp in van choreografe Katarzyna Althoff. Samen creëerden ze een act waarin Daniel op verfrissende wijze modern en klassiek in één performance combineert.

 

Na een zomer try-outen ging zijn nieuwe act in première bij Kerstcircus Enschede in 2019/20.

 

| Benieuwd naar het resultaat? Bekijk de video van de act door hier te klikken. |

 

Heden
Daniels talent en zijn prachtige nieuwe act bleven niet onopgemerkt. Van festivals tot evenementen en van het bedrijfsfeesten tot de circuspiste; vandaag de dag verzorgt Doornkamp meer dan honderdvijftig shows per jaar.

bottom of page